Navigatie
Wis alles
Filteren

Tuinmeubel onderhoud

Tuinmeubel onderhoud zorg ervoor dat uw meubelen een verlengde levensduur krijgen door ze goed te onderhouden. Materialen zullen sterker blijven en de kleur behouden. Ten behoeve van tuinmeubel onderhoud is voor elke materiaal soort is er een speciaal hulpmiddel verkrijgbaar.

Bij VOF Latour vindt u tuinmeubel onderhoudsmiddelen voor onder andere RVS, teak, old teak en polywood. Polywood raden wij met klem aan goed te onderhouden om vlekken te voorkomen. Zijn er toch vlekken dan raden wij aan om de stone en polywood cleaner te gebruiken. Bij het tuinmeubel onderhoud van teak hout moet u eerst de keuze maken of u het hout laat vergrijzen of het de warme teak kleur dient te behouden. Daarover kunt u hieronder meer vinden.

Tuinmeubel onderhoud: teak

Teak kunt u later vergrijzen of u kunt ervoor kiezen om de warme teak kleur te behouden. Wanneer u teak laat vergrijzen laat u de teak meubelen eerst 3 maanden buiten staan. Hierna laat u de meubelen goed drogen (enkele dagen in de zon). Wanneer het hout droog genoeg is bewerkt u dit met een silvernizer of ander product dat het hout beschermt tegen schimmels en vuil. Wanneer u de warme kleur van het teak wilt behouden moet u de meubelen behandelen voordat u deze blootstelt aan weersinvloeden. Bij voorkeur brengt u twee lagen teak beschermer aan op het meubelen. Dit kunt u om de 2 a 3 jaar herhalen. Bij herhaling van de behandeling dient u de oude bescherming te verwijderen door de tuinmeubelen te schuren.

Tuinmeubel onderhoud: polywood

Polywood is een kunststof dat qua uiterlijk erg op hout lijkt. Het voordeel van dit materiaal ten opzichte van hout is de onderhoudsarme eigenschap ervan. Het nadeel van polywood is de gevoeligheid voor vuil en vlekken. Wanneer u daarom een gebruikte tafel gaat behandelen is het van belang dat deze eerst grondig is schoongemaakt. Dit kan met wat lauw water, maar hiermee zijn vlekken vaak niet te verwijderen. Het is daarom aan te raden om een polywood cleaner hiervoor te gebruiken. Nadat het materiaal goed is schoongemaakt (geen vlekken meer zichtbaar) is het sterk aan te raden om een polywood protector te gebruiken. Deze zorgt ervoor dat vuil afgestoten wordt en dat het materiaal beschermt wordt tegen de zon. Bij een niet gebruikt product van polywood is het uiteraard ook sterk aan te raden om de protector te gebruiken vóór het gebruik van de meubelen.

Tuinmeubel bescherming

Naast het regelmatig onderhouden van uw tuinmeubelen is een goede bescherming van uw meubelen ook aan te raden. Een loungeset heeft een stuk minder te lijden onder de elementen wanneer deze beschermt wordt door een loungeset hoes. Er zijn uiteraard ook tuinset hoezen beschikbaar.

  • loungeset kopen met ideal
  • paypal
  • Spray pay
  • in3 betalen