3 tips voor het kopen van tuinmeubilair

3 tips voor het kopen van tuinmeubilair

Beschrijving: Bij het kopen van tuinmeubilair zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. In dit artikel vindt u de belangrijkste tips.

Wilt u tuinmeubilair kopen? Dan heeft u waarschijnlijk al gezien dat er veel verschillende soorten tuinmeubilair te kiezen is. Om het iets eenvoudiger te maken hebben we de belangrijkste tips daarom op een rij gezet.

Tip 1: Bepaal of u voor een lounge- of tuinset gaat4 Seasons Outdoor Curve XL

Als het om tuinmeubilair gaat komt u op een lounge- of tuinset uit. Probeer allereerst te bepalen welk soort tuinmeubilair het best bij u past, dan kunt u daarna materiaalsoorten of verschillende merken en types bekijken.

Een loungeset is geschikt om in te loungen. Ideaal voor tijdens de borrel of als u met vrienden of familie wilt genieten van de buitenlucht. Doordat u lekker onderuitgezakt zit is loungen een zeer ontspannen ervaring. Ook is een loungeset geschikt om lekker in te lezen of als u een filmpje op uw tablet kijkt.

Gebruikt u uw tuinmeubilair ook om aan te eten? Dan is een tuinset het meest geschikt. U kunt dan allemaal aan één grote tuintafel zitten, zeker wanneer u kinderen heeft is dit handig, bijvoorbeeld als er gegeten wordt.

Uiteraard kan het zo zijn dat u voor beide opties kiest. In dat geval profiteert u zowel van de voordelen van een lounge- als tuinset. Een investering die voor sommigen de moeite waard is!

Tip 2: Zoek materiaal dat bij u past

Tuinmeubilair is verkrijgbaar in steeds meer verschillende materiaalsoorten. Bij iedere materiaalsoort profiteert u van verschillende voordelen, wij raden u daarom aan om rustig te overwegen welk materiaal het best bij u past.

  • Hout

Zowel lounge- als tuinsets zijn in allerlei soorten hout verkrijgbaar. Wanneer u voor vuren of grenen kiest dient u er rekening mee te houden dat dit tuinmeubilair in de winter binnen gezet moet worden. Tropisch hout als harthout en teak kunt u buiten laten staan.

Hout is over het algemeen een stuk zwaarder dan aluminium of kunststof. Wanneer u tuinmeubilair koopt dient u er dan ook rekening mee te houden dat het meubilair zich lastiger laat verplaatsen dan lichter materiaal. Tuinmeubilair van tropisch hout is meestal iets hoger geprijsd dan grenen of vuren. Tegelijk zijn dit houtsoorten die minder duurzaam zijn, probeer hierin uw eigen afweging te maken.

  • Kunststof

Wanneer u voor kunststof gaat kunt u tegenwoordig allerlei kanten op. Het grote voordeel van kunststof is dat het in de winter gewoon buiten kan blijven en goed tegen weersinvloeden bestand is. Door de komst van duurzame en mooi uitziende kunststoffen is dit materiaal populairder dan ooit!

  • Aluminium

Aluminium is zeer duurzaam en stevig materiaal. Het grote voordeel van aluminium is dat het niet roest en gewoon buiten kan blijven staan. In vergelijking met hout vraagt aluminium dan ook veel minder aandacht! Wanneer u aluminium tuinmeubilair na de winter schoonmaakt ziet het er weer als nieuw uit.

Tip 3: Weeg de prijs en kwaliteit af

Bij tuinmeubilair is het belangrijk dat u er meerdere jaren van kunt genieten. Immers is uw tuinmeubilair de belangrijkste plaats als u buiten bent. Wanneer u goedkoper gaat betekent dit meestal dat u voor een lagere kwaliteit gaat. U levert vaak in op zitcomfort en de kwaliteit van het materiaal. Gelukkig zijn er ook in de iets lagere prijscategorieën kwalitatieve tuinmeubelen te vinden. Zo is de duurzaamheid van kunststof soms net zo goed als van tropisch hout, terwijl de prijs een stuk lager ligt.

Bij Latour Tuinmeubelen weten we dat er aan kwaliteit een prijskaartje zit! Gelukkig hanteren wij gegarandeerd een lage prijs voor 4 Seasons Outdoor en andere populaire merken. Zo betaalt u nooit meer dan nodig!

Bent u benieuwd naar ons assortiment? Dan kunt u dit het eenvoudigst via www.latour-lith.nl bekijken. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom om ons tuinmeubilair in het echt te zien. Wilt u online bestellen of neemt u liever eerst contact met ons op? Bestel via de website en bereik ons via info@latour-lith.nl of 0412481426.