Navigatie
Wis alles
Filteren

Sunbrella loungeset

Wie voor een echte kwaliteits loungeset kiest, kiest voor het materiaal Sunbrella. Sunbrella is een textilene stof die tot in de naad gekleurd is, waardoor hij niet verkleurd en het gehele jaar buiten kan en mag blijven staan. Sunbrella kenmerkt zich als de krachtpatser onder het outdoor textiel. Of het nu sneeuwt, regent of hagelt, Sunbrella stof dealt ermee. Sunbrella stof is aan één kant voorzien van een ademende acrylcoating, waardoor waterdruppels over de stof rollen. Door deze coating wordt 95% van het water tegengehouden, het overige water blijft niet in de bank zitten, maar loopt door de Quick Dry Foam heen. (bij het merk Flow standaard geleverd). Door de waterafstotende kwaliteiten en de Quick Dry Foam kunt u na een regenbui al binnen korte tijd droog op uw Sunbrella tuinmeubelen zitten.

Wat is Sunbrella?

Sunbrella wordt inmiddels al enkele jaren ingezet om loungesets en andere tuinmeubels mee af te werken. In eerste instantie is het materiaal echter ontwikkeld om te gebruiken als tentdoek. Dit heeft te maken met de waterafstotende eigenschappen van dit materiaal. Het tentdoek werd onder andere door het leger gebruikt en bleek materiaal dat uitermate geschikt is om water mee af te stoten. Het Amerikaanse bedrijf dat patent op dit materiaal heeft, koos er allereerst voor om dit materiaal te gebruiken op boten en dan met name jachten, later volgde er ook loungesets en ander tuinmeubilair. Vandaag de dag wordt het materiaal breed ingezet en naar verwachting zal dit zich de komende jaren steeds verder gaan ontwikkelen. Wanneer u een loungeset of ander tuinmeubilair heeft kunt u er echter direct al van profiteren.

Sunbrella in samenwerking met quick dry foam

Wanneer het materiaal over een behoorlijke oppervlakte wordt gebruikt en als er naden zijn, kan het zo zijn dat er kleine hoeveelheden water in het schuim komen. Dit is gelukkig geen probleem bij de meeste loungesets, hier wordt namelijk quick dry foam voor gebruikt. Dit schuim kent een open celstructuur waarin geen water wordt vastgehouden. Zo zal het water er als het ware weer uitstromen en kunnen uw loungeset kussens gemakkelijk weer drogen. Dit is een groot voordeel in combinatie met Sunbrella als beschermende stof, op deze manier zijn uw kussens namelijk 100% waterbestendig, ook als er water door de stof stroomt. Zo kan er geen water worden vastgehouden dat zal rotten en zullen uw tuinkussens niet verzwaren.

Sunbrella loungeset voordelen

Heeft u een loungeset op het oog waarbij ontzettend veel kussens zitten? In de winter en bij slecht weer wilt u deze ter bescherming naar binnen halen als het gaat om normaal gebruikt textiel van uw loungeset. Bij het gebruik van Sunbrella stof is dit niet langer nodig. U laat uw Sunbrella kussens gewoon het gehele jaar buiten liggen. Het is zelfs niet nodig om uw set met een hoes te beschermen tegen weersinvloeden.

  • loungeset kopen met ideal
  • paypal
  • Spray pay
  • in3 betalen