Wicker tuinmeubelen: de voor- en nadelen

Overweegt u tuinmeubilair in wicker te kopen? In dit artikel gaan we in op de voor- en nadelen van wicker. Op deze manier kunt u zich een beeld vormen van het materiaal en ontdekken of een tuinstoel, compleet tuinset of tuinmeubilair in wicker bij u past.

Watvoor materiaal is wicker?

wicker 100% wicker is samengesteld polyester afkomstig uit de meubelindustrie. Het materiaal doet natuurlijk aan en is bestand tegen allerlei
weertypen. Wicker wordt om een aluminium frame gevlochten en daardoor ontstaat een zeer stevige constructie. Door de stevigheid is de levensduur van wicker langer dan vergelijkbare materialen en is het gewicht van het materiaal beperkt. In totaal bestaan er drie verschillende soorten wicker:

 • Wicker met een platte draad
 • Wicker met een ronde draad
 • Wicker met een half ronde draad

Een platte of half ronde draad is gemakkelijker te vlechten en daardoor voordeliger dan een ronde draad. Uiteraard heeft het soort draad dat gebruikt wordt ook invloed op het karakter van uw tuinmeubel.

Voordelen wicker

Bij tuinmeubilair van wicker profiteert u van de volgende voordelen:

 • Zelfde uitstraling als organisch materiaal
 • Lichtgewicht en daardoor eenvoudig te verplaatsen
 • Duurzaam en weinig slijtage
 • Bestemd tegen weersinvloeden in alle seizoenen
 • Behoeft weinig onderhoud

Nadelen wicker

Wicker kent ook een aantal nadelen:

 • Wicker van lage kwaliteit kan onnatuurlijk aanvoelen
 • Vaak niet inklapbaar

Bekijk wicker tuinmeubelen

 

wicker onderhoud

Onderhoud wicker

Wicker behoeft minder onderhoud dan ander tuinmeubilair en toch is het belangrijk er af en toe aandacht aan te besteden. Op deze manier blijft het materiaal van topkwaliteit en kunt u er nog langer van genieten. Pas het volgende onderhoud toe:

 • Maak het wicker regelmatig schoon met water en zeep. Gebruik een milde en niet bijtende zeepoplossing. Spoel het meubilair daarna schoon met water en laat het geheel drogen.
 • Wanneer wicker tuinmeubilair ernstig bevuilt is kunt u eventueel krachtiger schoonmaakmiddel gebruiken. Probeer dit echter te beperken tot de meest bevuilde plekken. Op deze manier kunt u verkleuring of uitbijten voorkomen, belangrijk is goed na te spoelen met water. Droog het tuinmeubilair vervolgens met een droge doek.

Verschillen in kwaliteit bij wicker

De kwaliteit van wicker kunt u op een aantal verschillende manieren vergelijken. Allereerst is er een verschil in rond, halfrond en plat vlechtwerk. Rond wicker is het sterkst doordat er meer materiaal gebruikt wordt. Doordat met rond wicker een oersterke constructie te maken is heeft dit dan ook zeker de voorkeur. Het gebruik van dikker materiaal neemt echter ook extra kosten met zich mee en daardoor wordt soms voor half rond of plat wicker gekozen.

Hularo wicker wordt op dit moment gezien als wicker van de hoogste kwaliteit. Op dit materiaal wordt standaard 10 jaar garantie gegeven. Ook geldt er 3 jaar garantie op verkleuring en weersinvloeden. Het grote voordeel van Hularo wicker is dat het ook bestand is tegen andere invloeden waar tuinmeubilair aan wordt blootgesteld. Denk aan zout water, chloor, zonnebrandcrème en alcohol. Hularo wicker onderscheidt zich op deze manier van andere soorten wicker. Tegelijk doet Hularo wicker zeer natuurlijk aan door het kleurgebruik en de manier waarop het Hularo draad gevlochten is.

Latour Tuinmeubelen en wicker

Latour Tuinmeubelen heeft al meer dan 30 jaar ervaring met tuinmeubilair en is sinds 8 jaar ook online actief. Via www.latour-lith.nl kunt u alle producten binnen onze online outlet bekijken. Wij bieden tuinmeubilair voor een betaalbare prijs en doen dit doet al sinds de start met veel plezier.

Wij zijn officieel dealer van onder andere 4 Seasons Outdoor en daarmee ook het tuinmeubilair dat in Hularo wicker is uitgevoerd. Het is 4 Seasons Outdoor als geen ander gelukt om tuinmeubilair van kwalitatief wicker te maken. Van 4 Seasons Outdoor vindt u onder andere:

Uiteraard kunt u via Latour Tuinmeubelen ook terecht voor andere merken met wicker zoals Garden Impressions of SUNS Tuinmeubelen.

Bekijk het assortiment van onze online outlet en vraag vervolgens vrijblijvend een offerte aan. Latour Tuinmeubelen garandeert altijd de laagste prijs, gratis bezorging in Nederland en een snelle levering, want al ons tuinmeubilair is uit voorraad leverbaar.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen over wicker of een ander onderwerp rondom tuinmeubilair? U kunt ons telefonisch bereiken via 0031-412-481426 of per e-mail op info@latour-lith.nl.