Wat is Sunbrella?

Sunbrella®

Sunbrella is een stof met unieke kwaliteiten. De stof wordt geweven met tot in de kern geverfde acrylvezels. Hierdoor is deze textielsoort volledig UV-bestendig. Tijdens het productieproces van Sunbrella krijgt de vezel na de kleuring een coating die beschermt tegen vuil en vlekken.

Door deze eigenschappen is Sunbrella uitermate geschikt voor outdoortoepassingen. De Sunbrellastof wordt dan ook beschouwd als de krachtpatser onder het outdoortextiel.

Voordelen Sunbrella®Sunbrella textiel

 

Alle voordelen op een rijtje:

  • Sterk waterafstotend
  • Vuilafstotend
  • Eenvoudig schoon te houden met een sopje of bleekmiddel
  • Voelt zacht aan
  • Prachtige uitstraling
  • Kleurvast
  • Schimmelvrij

Sunbrella is de krachtpatser onder de outdoorstoffen. Sunbrella wordt pas sinds enkele jaren gebruikt in de tuinmeubelbranche. Het is oorspronkelijk afkomstig uit een heel andere branche: het werd (en wordt) gebruikt om legertenten mee te maken. De stof is ontwikkeld door een Amerikaans bedrijf, wat een patent heeft op dit type textileen.

Door de unieke en sterke eigenschappen werd het materiaal al snel opgepakt in de jachtenindustrie, waarna de tuinmeubelenwereld snel volgde.

Hoe werkt het gebruik bij tuinmeubelen?

Wie voor de beste kwaliteit loungeset kiest, kiest voor sets en kussens die zijn uitgevoerd met Sunbrellastof. Tuinmeubelen met Sunbrellakussens mogen het gehele jaar buiten staan en zijn bestand tegen alle weersinvloeden. Of het nu sneeuwt, regent of hagelt, Sunbrellastof kan ertegen. Sunbrella is een van de meest waterafstotende stoffen in de tuinmeubelbranche en llaat bijna geen water door.

Bij tuinmeubelen die bekleed zijn met Sunbrellastof, wordt dit vaak gecombineerd met andere weersbestendige materialen. In de meeste gevallen wordt Quick dry Foam gebruikt. Dit is een speciaal soort foam wat water snel doorlaat. In combinatie met Sunbrellastof komt er bij een klein regenbuitje nauwelijks water in de kussens terecht. Het textiel is namelijk sterk waterafstotend. Mocht er ondanks de sterk waterafstotende werking toch water in het kussen in komen, dan wordt dat door het Quick dry foam snel weer doorgelaten en kan het via een speciale band aan de onderkant van de kussens van uw loungeset weglopen. Bij het merk Flow tuinmeubelen wordt Sunbrellastof standaard geleverd in combinatie Quick dry foam.

Alle voordelen van Sunbrella loungesets

Sunbrellastof is zo sterk afstotend, dat het ook geen vuil opneemt. U hoeft niet bang te zijn dat uw all weather loungeset vies wordt. Met wat water en een klein beetje schoonmaakmiddel poetst u de vlekken er eenvoudig vanaf. Zelfs hardnekkige vlekken, zoals wijnvlekken, zijn eenvoudig te verwijderen. In tegenstelling tot de meeste andere outdoor-stoffen is Sunbrella geweven met gekleurde vezels. Dit houdt in dat Sunbrella tot in de kern gekleurd is en dus niet zal verkleuren of vervagen. Door het Quick Dry Foam wat in onze sunbrella banken wordt gebruikt, blijft er geen water in de bank staan.

En last but not least: in tegenstelling tot andere all weather textielstoffen, voelt Sunbrellastof aan als binnentextiel. Het voelt praktisch hetzelfde aan als de stof van uw huiskamerbank: comfortabele, aangenaam en zacht!

Bekijk alle Sunbrella loungesets

Uniek assortiment loungsets met veel voordeel