Wat is Sunbrella

Sunbrella®

Sunbrella is een stof welke wordt geweven met tot in de kern geverfde acryl vezels. Dit maakt deze technische textielsoort volledig UV bestendig. Tijdens het productieproces van Sunbrella krijgt de vezel na de kleuring een tegen vuil en vlekken beschermende coating. Sunbrella maakt zich daarmee uitermate geschikt voor outdoor toepassingen. Het kenmerkt zich dan ook als de krachtpatser onder het outdoor textiel.

Sunbrella® voordelen

Sunbrella textiel

Alle voordelen op een rijtje:

  • Sterk water afstotend
  • Vuil afstotend
  • Eenvoudig schoon te houden met een sopje of bleek
  • Voelt zacht aan
  • Prachtige uitstraling
  • Kleurvast
  • Schimmelvrij

De stof Sunbrella is een krachtpatser onder de outdoor stoffen. Sunbrella wordt nog niet voor lange tijd gebruikt in de tuinmeubel branche, ongeveer sinds 3 jaar nu. Het is oorspronkelijk afkomstig uit de tenten industrie. Het werd en wordt in het leger gebruikt om tenten te maken. De stof is ontwikkeld door een Amerikaans bedrijf, wat een patent heeft op dit type textileen. Door de eigenschappen werd het materiaal als snel opgepakt in de jachtenindustrie, waarna de tuinmeubelen wereld snel volgde.

Hoe werkt het gebruik bij tuinmeubelen?

Tuinmeubelen vervaardigd uit Sunbrella zijn tuinmeubelen die het gehele jaar buiten mogen staan en dus bestand zijn tegen alle weersinvloeden. Wie echt voor een kwaliteits loungeset kiest, kiest voor het materiaal Sunbrella. Of het nu sneeuwt, regent of hagelt, Sunbrella stof dealt ermee. Sunbrella is een van de meest w

ater afstotende stoffen in de tuinmeubel branche. Het laat bijna geen water door, het kleine beetje wat wel wordt doorgelaten wordt snel afgevoerd door de Quick dry foam kussens (bij het merk Flow tuinmeubelen standaard geleverd).

Bij tuinmeubelen die bekleed worden met Sunbrella stof, wordt vaak getracht ook andere all weather materialen te gebruiken. Er wordt vaak Quick dry Foam gebruikt. Dit is een speciaal soort foam wat water snel doorlaat wanneer dit erin komt. Echter, bij een klein buitje komt er nauwelijks water in de kussens terecht bij het gebruik van de stof Sunbrella. Het textiel is namelijk sterk waterafstotend. Al het water wat ondanks de sterke afstoting toch het kussen in komt, wordt door het Quick dry foam snel weer doorgelaten en via een speciale band aan de onderkant van de kussens van uw loungeset weer eruit gelaten.

 

Alle voordelen van Sunbrella loungesets

Sunbrella stof is zo sterk afstotend dat het ook geen vuil opneemt. U hoeft niet bang te zijn dat dat uw Sunbrella loungeset vies wordt en blijft, met wat water en een klein beetje schoonmaak middel poetst u vlekken er eenvoudig vanaf. Zelfs hardnekkige vlekken, zoals wijnvlekken, zijn eenvoudig te

verwijderen. In tegenstelling tot de meeste andere outdoor-stoffen is Sunbrella geweven met gekleurde vezels. Dit houdt in dat Sunbrella tot in de kern gekleurd is en dus niet zal verkleuren of vervagen. Door het Quick Dry Foam wat in onze sunbrella banken wordt gebruikt, blijft er geen water in de bank staan.

Als een van het enige gebruikte all weather textiel, voelt Sunbrella stof aan als binnentextiel. Het voelt praktisch hetzelfde aan als de stof van uw binnen bank.

Bekijk alle Sunbrella loungesets

Uniek assortiment loungsets met veel voordeel