Trends voor tuinmeubilair in 2017

Trends voor tuinmeubilair in 2017 4 seasons outdoor omnia

Beschrijving: In dit artikel bespreken we de meest in het oog springende trends als het om tuinmeubilair gaat. Ideaal om inspiratie op te doen!

Als het om tuinmeubilair gaat spelen er steeds weer nieuwe trends. In 2017 zijn er ook weer een aantal! Leuk om door te nemen wanneer u in 2017 tuinmeubilair koopt of als u zich vrijblijvend wilt laten inspireren. Door de belangrijkste merken te volgen zijn we tot dit lijstje met trends gekomen. Een aantal trends zijn al eerder gestart en herkent u mogelijk terug!

Weerbestendig tuinmeubilair

Bent u het zat om uw tuinmeubilair steeds van binnen naar buiten te halen? De meeste fabrikanten gebruiken steeds vaker weerbestendig materiaal. Ook geldt dit voor de tuinkussens die gebruikt worden! Ideaal wanneer u bang bent dat het weer uw tuinmeubilair beschadigt en een stuk voordeliger in het onderhoud. Doordat fabrikanten steeds meer weten over waterafstotende coatings en weerbestendige kussens gaan we dit in 2017 vaker terugzien.

De trend is ontstaan vanuit het gebruikersgemak dat door steeds meer consumenten verwacht wordt. Ook de komende jaren zal deze trend zich blijven ontwikkelen, misschien zelfs tot al het tuinmeubilair onderhoudsvrij is.

Binnen en buiten dezelfde stijl

De binnen- en buitenomgeving worden steeds vaker in dezelfde stijl gevoerd. Vooral wanneer we de loungesets van populaire merken als 4 Seasons Outdoor en Garden Impressions bekijken is dit duidelijk. Het merk 4 Seasons Outdoor introduceert dit jaar bijvoorbeeld Sunbrella loungesets. Dit type loungeset voelt aan als een binnenmeubel maar kan het gehele jaar door zonder bescherming buiten blijven staan. Daarnaast is deze trend niet alleen van toepassing op tuinmeubilair. Ook de binnen- en buitenvloer wordt vaak gelijkgetrokken. Op deze manier ontstaat er een heel apart effect en doet uw woonkamer en tuin comfortabeler aan. U merkt dat dit stimuleert om sneller naar buiten te gaan als het lekker weer is.

Loungesets zijn populairder dan ooit

Loungesets zijn ook in 2017 onverminderd populair. Men blijkt tijdens een borrel of het samenzijn namelijk steeds liever op een loungeset te zitten. De lounge dining set is zwaar in opkomst, dit type, waaraan u kunt dineren en op loungen wordt jaar op jaar populairder. Wilt u dineren? Dan is dat misschien eenvoudiger op een klassiek tuinset met stoelen, maar ook dat blijkt men steeds vaker vanuit een loungeset te doen.

Milieuvriendelijke materialen

In het verleden waren tuinsets van tropisch hout het populairst. Dit had vooral te maken met de duurzaamheid van houtsoorten als teak en harthout. De enorme vraag van dit tropische hout kwam niet altijd ten goede van de bosbouw. Gelukkig zijn tegenwoordig vrijwel alle tuin- en loungesets van tropisch hout gemaakt dat FSC gekeurd is, zo weet u zeker dat de aankoop van uw tuinmeubilair niet ten koste van de natuur gaat.

Daarnaast heeft ook de opkomst van aluminium en kunststof veel goeds gedaan. Door de steeds beter coatings die voor deze materialen gebruikt worden gaat het materiaal langer mee. En duurzaam tuinmeubilair is beter voor ons milieu doordat het minder snel vervangen hoeft te worden.

Bent u uitgekeken op uw tuinset? Dan kunt u dit tegenwoordig gemakkelijker tweedehands verkopen. Een uitstekende optie als u uw oude set niet wilt verspillen.

Heeft u een nieuw tuinset gekocht en is daarvoor onderhoud vereist? Volg dan alle onderhoudstips op voor het betreffende materiaal en dek uw tuinmeubilair af met een hoes als dit nodig is. Gelukkig is tuinmeubilair steeds weerbestendiger en is dit daardoor niet altijd nodig.

Trends voor tuinmeubilair in 2017 en Latour Tuinmeubelen

Bij Latour Tuinmeubelen voelen we ons comfortabel bij alles dat met tuinmeubilair te maken heeft. Zo vindt u in onze showroom en online allerlei tuinmeubelen en toebehoren. Wij vinden het belangrijk dat u kwaliteit koopt voor een aantrekkelijke prijs! Ook houden wij de geldende trends in de gaten, zo kunnen wij precies bieden wat binnen de trend past. U profiteert daardoor van de laatste innovaties op het gebied van materiaalsoorten en zitcomfort. Zoekt u een manier om uw terras te verwarmen? U kunt ook bij ons terecht voor terrasverwarmers. Heerlijk wanneer u ook in de herfst en winter buiten wilt zijn.

Latour Tuinmeubelen voert tal van populaire merken als 4 Seasons Outdoor, Garden Impressions, Suns Tuinmeubelen, Taste by 4 Seasons, Cosi Fire en Happy Cocooing. Stuk voor stuk merken die rekening houden met de laatste trends en kwaliteit bieden voor een lage prijs.

Kijk in onze webwinkel om het actuele assortiment te zien of kom ons tuinmeubilair in de showroom bekijken. Online bestellen of neemt u liever contact met ons op? Dien uw bestelling via de website in en bereik ons via info@latour-lith.nl of 0412481426.