Parasolhoes kopen: materialen van hoes en aandachtspunten

Parasolhoes kopen: waar moet u opletten?parasolhoes

Parasolhoezen zijn er in verschillende soorten en maten. Wanneer u een parasolhoes gaat kopen, is het belangrijk de verschillende soorten met elkaar te vergelijken. Zo vindt u snel een passende parasolhoes in het juiste formaat. Ideaal om uw parasol tegen het weer te beschermen en de levensduur te verlengen.

Verschillende soorten parasolhoezen verkrijgbaar

Welke parasolhoes past het best bij uw parasol? Wel, dit is afhankelijk van de afmetingen en het type parasol dat u heeft. Zo is er voor een zweefparasol een speciale zweefparasolhoes nodig is.

Wilt u uw parasol in de buitenlucht beschermen of gebruikt u een parasolhoes voor opslag in uw schuur? Uiteraard passen daar verschillende soorten parasolhoezen bij. Zo bestaat er de kans dat uw parasol wordt aangevreten door knaagdieren of kan het zo zijn dat het mechanische deel sneuvelt, doordat u tegelijkertijd allerlei spullen opbergt en de druk op het parasolmateriaal te krachtig is.

Is uw parasol vrij groot? Dan is het verstandig om een parasolhoes met een stok te gebruiken. Op deze manier hoeft u geen trap te gebruiken om uw parasolhoes aan te brengen. Door middel van een stok is het vrij eenvoudig is om de parasolhoes te bevestigen. Parasolhoezen zijn verkrijgbaar van verschillende merken als AeroCover, Garden Impressions en 4 Seasons Outdoor.

Aandachtspunten bij aankoop parasolhoes

Bij het kopen van een parasolhoes is het belangrijk om op de lengte van uw parasol te letten. Maar hoe meet u dit precies op? Bij een parasol is het belangrijk om de lengte in gesloten toestand te meten. Gaat het om een zweefparasol? Dan heeft u een parasolhoes voor een zweefparasol nodig. Alleen wanneer er voldoende ruimte is zal de hoes immers om uw parasol sluiten.

Waarom moet ik een parasolhoes gebruiken?

Een parasol bestaat uit verschillende elementen. Denk aan het parasoldoek, het frame en  een mechanisme waarmee uw parasol in- en uitgeklapt wordt. Wanneer u een parasol gebruikt is het prettig als deze een lang leven leidt. Zeker als het om een iets duurdere parasol gaat wilt u er immers zuinig mee zijn. Om uw parasols te beschermen tegen de Nederlandse weersomstandigheden is het goed om een parasolhoes te gebruiken. Zo zal het parasoldoek niet steeds worden blootgesteld aan UV-licht en blijft de parasol droog. Door de ventilerende werking van een parasolhoes zullen ook de laatste restjes vocht van de parasol verdwijnen. Bewaart u uw parasol in de schuur? Dan wilt u voorkomen dat stof en ander vuil de kans krijgt om zich aan uw parasol te hechten. Ook dit soort zaken houdt een parasolhoes voor u tegen

Meegeleverde parasolhoes bij parasol

Bij sommige parasols wordt er standaard een parasolhoes meegeleverd. In dit geval is het belangrijk om na te gaan of deze parasolhoes van de juiste kwaliteit is. Wanneer een parasolhoes van dicht plastic is gemaakt zal het bijvoorbeeld niet mogelijk zijn om een parasol te laten ademen. Op deze manier kan er zich condens vormen in de hoes en ontstaat er daardoor een grotere kans op schimmel en mogelijk ook verrotting.

Parasolhoes van AeroCover

AeroCover is een merk dat zich heeft gespecialiseerd in parasolhoezen. Het grote voordeel van de parasolhoezen van AeroCover is het feit dat ze ademen. Op deze manier zal er geen condensvorming plaatsvinden en wordt schimmel daardoor tegengegaan. Tegelijkertijd zijn de parasolhoezen waterdicht en zal er daardoor ook geen water in de hoezen komen. Wanneer u voor een parasolhoes van AeroCover kiest kunt u daardoor de levensduur van uw parasol verlengen. AeroCover parasolhoezen zijn gemaakt van een speciaal soort polyester en daardoor een stuk lichter dan normaal het geval is. Het polyester is voorzien van een speciaal membraam waarmee de bijzondere prestaties van deze parasolhoes werkelijkheid worden. Er zijn zowel parasolhoezen voor traditionele parasols als zweefparasols.