Lounge dining sets

lounge dining set

De lounge dining set combineert dineren en loungen in één set. De hogere tafel kenmerkt dit type set. De tafel kan bij een hoekbank staan, of bij een klassieke set welke in de basis bestaat uit twee stoelen, een tafel en een bank.

Type lounge dining set voor- en nadelen

  • Klassieke lounge dining set
  • Hoekbank lounge dining set

De lounge dining set is beschikbaar als twee verschillende type sets. Nummer één de hoekbank loungeset met een dining tafel. Nummer twee de klassieke loungeset met een dining tafel. De dining tafel is bij beide type sets hoger dan bij een reguliere loungeset. Daarnaast heeft de tafel over het algemeen een groter oppervlak. Maten van 120 x 80 cm of 100 x 60 zijn geen uitzondering. Bij beide type loungesets is het belangrijk dat de zitting van de bank en stoel hoger is dan degene van een gebruikelijke loungeset. Bij de hoekbank is dit vaak vanzelfsprekend, echter, bij de klassieke loungeset wordt ook de bank en stoel hoger gemaakt zodat men er ook aan kan dineren. Allebei de type loungesets, te weten: de klassieke lounge dining set en de hoekbank lounge dining set bieden haar eigen voordelen. De klassieke lounge dining set wordt als een socialere set ervaren. Bij dit type kan men namelijk tegenover elkaar zitten, wat de communicatie met elkaar prettiger maakt. Daarnaast heeft deze set losse stoelen waardoor je je eigen plek hebt. Echter, de hoekbank heeft ook zijn voordelen. De hoekbank biedt plaats om op te liggen, waar dit bij de klassieke set lastig wordt. Daarbij heeft het standaard formaat hoekbank lounge dining set meer zit plaatsen dan het standaard formaat van de klassieke set.

Bekijk alle lounge- dining sets

Materialen lounge dining set

Wanneer u een lounge dining set gaat kopen, en u heeft nog geen ervaring met de aankoop van dit type tuinmeubel, is het snel mogelijk om door de bomen het bos niet meer te zien. Er zijn veel verschillende merken op de tuinmeubelmarkt, daarbij hebben deze merken vaak verschillende product lijnen met verschillende materialen.

Wicker

Wicker is een van de meest gebruikte materialen in loungesets over het algemeen. Dit materiaal biedt namelijk ontzettend veel voordelen. Het is een tijdloos materiaal: er zijn oneindig veel verschillende stijlen mee te creëren. Van het materiaal wicker zijn veel verschillende kwaliteiten verkrijgbaar, dit vertaald zich vaak direct in de prijs van de tuinmeubelen. Wicker is een draad. De draad is verkrijgbaar als ronde draad (de duurste variant), als half- ronde draad en als platte draad. Daarbij zijn er veel verschillende doorsnede van de draad. Over het algemeen geldt, hoe dikke de draad, des te duurder de set wordt. Wicker is verkrijgbaar in oneindig veel verschillende kleuren. In principe, daar het geen natuurlijk product is, is elke kleur praktisch gezien te fabriceren. Echter, zijn niet alle kleuren passend bij loungesets. De meeste gebruikte kleuren zijn: anctraciet, gebroken wit, grijs en bruin.

Textiel

De lounge diner set volledig vervaardig uit textiel is in opkomst. Er worden veel verschillende soorten textiel gebruikt in lounge dining sets. Er zit veel verschil in de duurzaamheid en kwaliteit van deze materiaal soorten. Op dit moment is de beste textiel materiaal soort Sunbrella. Lounge dining sets gemaakt van dit soort textiel kunnen zonder enige moeite het hele jaar door in regen en wind staan. Daarnaast wordt bij textilene loungeset vaak Silvertex gebruikt. Dit materiaal scoort ook ontzettend goed in duurzaamheid en kwaliteit, echter voelt dit materiaal minder zacht aan dan Sunbrella.

Teak hout

Teak houten lounge dining sets kennen veel schoonheid. De uitstraling van hout in combinatie met een passende kleur kussen kan een parel voor het oog zijn. In teak zijn veel verschillende kwaliteiten verkrijgbaar. De beste kwaliteit komt uit Indonesie en beschikt over de juiste keurmerken. De betere merken zoals 4 Seasons Outdoor verkopen alleen teakhout wat over de juiste keurmerken beschikt. De uitstraling van de sets zijn het grote voordeel, echter zijn er ook nadelen aan teakhouten lounge dining sets. Te weten, het onderhoud. U kunt ervoor kiezen om de set niet te onderhouden, maar dan wordt deze automatisch grijzer en zal dit de duurzaamheid niet ten goede komen. Wanneer u de set wel wilt onderhouden moet u deze elk jaar behandelen met speciale middelen. Hierbij dient u eerst het hout van de lounge dining set op te schuren om het daarna met een doek of kwast in te oliën.

Bekijk alle lounge- dining sets